A Manufaktúra által üzemeltetett Pálinka Shop-ot a főzde területén találja.
Kérjük keresse a felelős üzemvezetőt : Ignácz, Tibor személyében .
Nyitvatartás : egész évben reggel 6:00-tól 24:00ig üzemel. Szeptember 01.-től non-stop üzemmódba állunk át.
Áraink tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót , amely jelenleg 27 % .
( 2013.01.17 )
Fejezetek:
Műanyag termékek :
- 20 liter-es műanyag kanna 870 HUF/ db
- 5 liter-es műanyag kanna 100 HUF/ db
Cefrekészítési segédanyagok:
- pektinbontó enzim ;Lallzyme HC ; 897 HUF/10 g
-2-3 g / 100 kg ( liter ) cefre
-használat előtt vízben feloldani
-jobb és gördülékenyebb erjedés , több aroma és alkohol
-UVAFERM fajélesztők
-Uvaferm 228 ; 430 HUF/20g
-Danstil A ; 249 HUF/20g
-Uvaferm CM ; 352 HUF/20g
(20g /100 kg cefre )
-UVAVITAL élesztőtápanyag ; 232 HUF/20g
(20g / 100 kg cefre )
-Habzásgátló : FOAMSOL ; 572 HUF/100g
( 5-15 g/100kg cefre )
-Aromafelszabadító enzim LALLZYME BETA ; 898 HUF/10g
-5g/100 kg cefre , a már elkészült cefrébe kb 3-4 hét
-10%-os foszforsav : 5 liter = 1080 HUF
- előnye kettős : beállítja a savszintet , és tápanyagot biztosít az élesztők szaporodásához
- tapasztalat szerint 100 liter cefrébe 1 liter savat kell önteni , pontos mennyiséget csak méréssel lehet meghatározni , pH 2,8 - 3,2
- alapszabály hogy a savmennyiséget több lépésben jól elkeverve adjuk hozzá a cefrénkhez és közben elektromos pH mérőnkkel mérjük a savszintet
- kérjük a savazáshoz kerülje a kénsavat , mert az megfelelő lenne a savszint beállításhoz azonban ez a durva sav erősen korrodálja a rézberendezéseinket !
Cefrézést segítő kiadványaink ingyen elvihetők a főzdéből .
Ignácz, Tibor
Hármas-Körös Pálinka Manufaktúra
pálinkamester-szakmérnök
Budapesti Corvinus Egyetem