Miért alapítottunk Pálinkafőzdét a régióban?

  1. A gyümölcscefréket egyes helyeken összeöntötték és így nem a saját pálinkáját kapja vissza a bérfőzető!
    A Manufaktúrában NEM öntünk össze cefréket, csak ha azt a bérfőzetők kifejezetten kérik!
  2. Több hónapos akár fél éves ??!! várakozási időt ajánlottak a bérfőzdék. Terveink szerint:
    -2014-ban napi 4.800 liter cefre
    -2015-ben pedig napi 10.000 liter cefre feldolgozására leszünk képesek. Akár 1 hétre is leszoríthatjuk a „várakozási” időt!
    Ne felejtsük a legjobb tárolás a mielőbbi kifőzés!
  3. A pálinkafőző berendezés alapanyaga vörösréz, amely más főzdékben csak nyomokban van jelen ?!
    Mielőtt elviszi a pálinka cefréjét a főzdébe nézzen alaposan szét !!
    Megfelelő berendezés, hozzáértő kezek = esély a prémium minőségre !
    A Manufaktúrában a pálinka vörösréz felületek között katalizálódik a cefrézőüst fenekétől a páracső végéig. Dr. Sólyom Lajos szerint:

    A pálinkafő- készülék szerkezeti anyagának hatása a pálinka minőségére

    Üst

    Deflegmátor

    Páracső

    Hűtő

    A szerkezeti anyag-kombináció : alkalmas

     

    Szerkezeti anyagfajták

     

     

    vörösréz

    vörösréz

    vörösréz

    vörösréz

    KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ PÁRLAT

     

    vörösréz

    vörösréz

    vörösréz

    saválló acél

    KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ PÁRLAT

    Hármas-Körös Pálinka Manufaktúra

    vörösréz

    vörösréz

    saválló acél

    saválló acél

    KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ PÁRLAT

     

    vörösréz

    saválló acél

    saválló acél

    saválló acél

    KÖZEPES MINŐSÉGŰ PÁRLAT

     

    saválló acél

    vörösréz

    vörösréz

    vörösréz

    KÖZEPES MINŐSÉGŰ PÁRLAT

     

    saválló acél

    saválló acél

    vörösréz

    vörösréz

    NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ PÁRLAT

     

    saválló acél

    saválló acél

    saválló acél

    vörösréz

    NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ PÁRLAT

     

    saválló acél

    saválló acél

    saválló acél

    saválló acél

    NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ PÁRLAT

     

     

     

     

     

     

     

    Prémium minőségű pálinka csak vörösréz berendezésekből kerülhet ki!!

  4. Mai modern kisüsti berendezések aromaerősítő toronnyal üzemelnek.
    -Az ilyen berendezéseken készített pálinkák hosszú élettartalmúak akár 20 évig is el lehet tárolni minőségromlást elkerülve , és
    -az aromaerősítővel készített pálinkák illatosak, zamatosak, hordozzák a gyümölcs fajtajellegét.
  5. Kis mennyiségek lepárlására nem volt lehetőség . A Manufaktúrában akár 150 liter gyümölcscefre lepárlására is van lehetőség. Így lehetőséget biztosítunk az olyan bérfőzetőknek is pálinkát főzni akiknek csak kevés gyümölcsfájuk van illetve a különlegességeket kedvelőknek pedig kísérletezési lehetőséget biztosítunk.
  6. A berendezésen fel van szerelve egy mosó berendezéssel ( CIP : Clean In Process ). A moső berendezéssel minden egyes egységet külön-külön ki tudunk forró vízzel mosni.
    Jelentőssége: egyes gyümölcsfajok közötti átmosás , valamint vészhelyzet elhárítás , gondolok itt AKROLEIN fertőzött cefrék utáni nagy-mosás elvégzése!
  7. A lepárlás folyama dokumentált, arról visszamenőleg információkhoz juthatunk ! ( szeszhozam alakulás az alszesz mennyiségétől a rézeleje + előpárlat valamint az utópárlat mennyiségi nyomonkövetése lehetséges visszamenőleg !! )

8.A higiénás feltételek sem minden főzdében biztosítottak megítélésem szerint... Ahol már a kapuban érzik a cefremoslék "illatát" ott problémák vannak az alapvető feldolgozási tárolási feltételekkel !

9. Végül de nem utolsó sorban, csak olyan pálinka főzdébe vigyék be a cefréjüket ahol van MINTA VÉTELEZŐ CSAP. Az elválasztások pontos helyét csak ezen berendezés segítségével lehet 100%-os biztonsággal meghatározni !

BIZALOM = KÖZÖS SIKER = HOSSZÚTÁVÚ EGYÜTTMŰKÖDÉS

Baráti üdvözlet minden Hungarikum kedvelőnek

Ignácz, Tibor
pálinkamester-szakmérnök MSc
Budapesti Corvinus Egyetem