- A gyümölcscefréket egyes helyeken összeöntötték és így nem a saját pálinkáját kapja vissza a bérfőzető!
A Manufaktúrában NEM öntünk össze cefréket, csak ha azt a bérfőzetők kifejezetten kérik! - Több hónapos akár fél éves ??!! várakozási időt ajánlottak a bérfőzdék. Terveink szerint:
-2014-ban napi 4.800 liter cefre
-2015-ben pedig napi 10.000 liter cefre feldolgozására leszünk képesek. Akár 1 hétre is leszoríthatjuk a „várakozási” időt!
Ne felejtsük a legjobb tárolás a mielőbbi kifőzés! - A pálinkafőző berendezés alapanyaga vörösréz, amely más főzdékben csak nyomokban van jelen ?!
Mielőtt elviszi a pálinka cefréjét a főzdébe nézzen alaposan szét !!
Megfelelő berendezés, hozzáértő kezek = esély a prémium minőségre !
A Manufaktúrában a pálinka vörösréz felületek között katalizálódik a cefrézőüst fenekétől a páracső végéig. Dr. Sólyom Lajos szerint:A pálinkafő- készülék szerkezeti anyagának hatása a pálinka minőségére Üst
Deflegmátor
Páracső
Hűtő
A szerkezeti anyag-kombináció : alkalmas
Szerkezeti anyagfajták
vörösréz
vörösréz
vörösréz
vörösréz
KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ PÁRLAT
vörösréz
vörösréz
vörösréz
saválló acél
KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ PÁRLAT
Hármas-Körös Pálinka Manufaktúra
vörösréz
vörösréz
saválló acél
saválló acél
KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ PÁRLAT
vörösréz
saválló acél
saválló acél
saválló acél
KÖZEPES MINŐSÉGŰ PÁRLAT
saválló acél
vörösréz
vörösréz
vörösréz
KÖZEPES MINŐSÉGŰ PÁRLAT
saválló acél
saválló acél
vörösréz
vörösréz
NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ PÁRLAT
saválló acél
saválló acél
saválló acél
vörösréz
NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ PÁRLAT
saválló acél
saválló acél
saválló acél
saválló acél
NEM MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ PÁRLAT
Prémium minőségű pálinka csak vörösréz berendezésekből kerülhet ki!!
- Mai modern kisüsti berendezések aromaerősítő toronnyal üzemelnek.
-Az ilyen berendezéseken készített pálinkák hosszú élettartalmúak akár 20 évig is el lehet tárolni minőségromlást elkerülve , és
-az aromaerősítővel készített pálinkák illatosak, zamatosak, hordozzák a gyümölcs fajtajellegét. - Kis mennyiségek lepárlására nem volt lehetőség . A Manufaktúrában akár 150 liter gyümölcscefre lepárlására is van lehetőség. Így lehetőséget biztosítunk az olyan bérfőzetőknek is pálinkát főzni akiknek csak kevés gyümölcsfájuk van illetve a különlegességeket kedvelőknek pedig kísérletezési lehetőséget biztosítunk.
- A berendezésen fel van szerelve egy mosó berendezéssel ( CIP : Clean In Process ). A moső berendezéssel minden egyes egységet külön-külön ki tudunk forró vízzel mosni.
Jelentőssége: egyes gyümölcsfajok közötti átmosás , valamint vészhelyzet elhárítás , gondolok itt AKROLEIN fertőzött cefrék utáni nagy-mosás elvégzése! - A lepárlás folyama dokumentált, arról visszamenőleg információkhoz juthatunk ! ( szeszhozam alakulás az alszesz mennyiségétől a rézeleje + előpárlat valamint az utópárlat mennyiségi nyomonkövetése lehetséges visszamenőleg !! )
8.A higiénás feltételek sem minden főzdében biztosítottak megítélésem szerint... Ahol már a kapuban érzik a cefremoslék "illatát" ott problémák vannak az alapvető feldolgozási tárolási feltételekkel !
9. Végül de nem utolsó sorban, csak olyan pálinka főzdébe vigyék be a cefréjüket ahol van MINTA VÉTELEZŐ CSAP. Az elválasztások pontos helyét csak ezen berendezés segítségével lehet 100%-os biztonsággal meghatározni !
BIZALOM = KÖZÖS SIKER = HOSSZÚTÁVÚ EGYÜTTMŰKÖDÉS
Baráti üdvözlet minden Hungarikum kedvelőnek
Ignácz, Tibor
pálinkamester-szakmérnök MSc
Budapesti Corvinus Egyetem