Csapatunk

Pálinkafőzde szakemberei

A gyomaendrődi Pálinkák titka a hely, a Hármas-Körös hordalékán termő gyümölcsök évszázadok alatt összehordott táptalajon fejlődnek , és a nemzedékről nemzedékre öröklődő gyümölcstermelő tapasztalat. Gyomaendrőd Békés-Megye egyik legnagyobb mezőgazdasági területtel rendelkező települése, így a gyomaendrődi pálinkák mind mennyiségben mind minőségben felveszik a versenyt más pálinkákkal. Nem hétköznapi dolog gyomaendrődi pálinkát készíteni. Alázat és önismeret is szükséges hozzá. A helyi főzdemesterek tartják életben a gyomaendrődi pálinkafőzés valódi hagyományát és annak jó hírét évek óta.
Tudják, hogy munkájuk gyümölcse hosszú, türelemmel teli időszak után jut vissza a bérfőzetőkhöz. Minden pillanatban a minőség lebeg a szemük előtt és alázattal tisztelettel állítják elő a Hungarikumot. Folyamatosan képzik önmagukat . Munkájuk tisztelet az 1000 éves Magyarország , a Kárpát medence , a Magyar Nemzet előtt.

Ők a gyomaendrődi szakemberek, ismerje meg röviden őket:

Ignáczné Illés Erzsébet „Zsóka” , gazdasági vezető
Csapatunk egyetlen női tagja nagy odaadással és körültekintéssel végzi a bérfőzetéssel kapcsolatos napi ügyek intézését . HR-es képzettsége révén kiváló kommunikációs képeségekkel rendelkezik. Emberekkel szeret és tud bánni. Szorgalma és precizitása minta lehet minden dolgos asszony számára. Három leány gyermeke – Csenge (7) , Réka (12) , Kata (14) – és férje büszke munkájára.

Szatmári Sándor ,nyugalmazott főzőmester
Már egy negyed százada rabja ennek a szép szakmának. Szaglása és ízlelő érzéke becsaphatatlan. Munkabírása korát meghazudtoló igazi szorgalmas magyar ember. Ha éppen nem pálinkát készít, akkor unokáival játszik és tervezi családja jövőjét. Kívánunk neki hosszú boldog és sikeres nyugdíjas éveket.

Vaszkó Imre ,Gyomaendrődi lakos , legújabb munkatársunk . Kiváló memóriával és kombinációs képességgel rendelkezik. Szorgalma és teljesítménye mindenki számára példamutató lehet.

Ignácz Tibor , Hungarikum Fanatic
Alapvégzettségemet tekintve mezőgazdasági gépészmérnök vagyok. A gödöllői egyetem élelmiszeripari gépek tanszékén Dr. Várszegi Tibor egyetemi tanárnál írtam a diploma munkámat 1993-ban. ( nem most volt…) A témája egyedi volt: Vákumdesztillációs pálinka főző technológia tervezése. Sajnos a vákumos pálinkák nem terjedtek el Magyarországon ebben a szektorban így ez egy elméleti munka maradt.
A diplomamegvédés óta tervezem hogy nyitok egy saját pálinka főzdét. Anyagi okok miatt azonban erre 18 évet kellett várni. 2010-ben a házi magánfőzdék megjelenésének ellenére belevágtam az üzletbe és eltökéltem magam a minőségi pálinka készítés irányába. Hiszem hogy csak azok az üzemek maradnak hosszú távon talpon akik minden tekintetben kiszolgálják bérfőzetőik igényét. A mi értékrendünk , prioritásaink a következőek:
- prémium minőséget előállítani, ezért tanítjuk a cefrekészítés alapszabályait
(a „liter” szemléletet meghagyjuk a szeszüzemeknek , szeszfőzdéknek...)
- kölcsönös bizalom: minden bérfőzető felé el tudunk számolni főzéskor keletkezett adatokkal (alszesz mennyisége , szeszfoka , cefre mag nélküli mennyisége ,cefre maradék cukor tartalma, stb...)
- korrekt ár , 700 HUF / liter pálinka + 2500 HUF fűtőanyagköltség (2013 május -tól)(első főzősor)>
- gyors kiszolgálás , 2015-ben egy 400 liter-es főzősor üzembe állításával , napi 6.500 liter cerfe feldolgozására is képesek leszünk. Így minden cefrét szinte azonnal ki tudunk majd főzni megszűnik a több hónapos várakozási idő !
- Próbáljon ki bennünket és méltassuk együtt eredményeinket!
- Hajrá Magyarország , hajrá Hungarikum!

Ignácz, Tibor
Hármas-Körös Pálinka Manufaktúra

pálinkamester-szakmérnök MSc
Budapesti Corvinus Egyetem