Pálinkafőzde szakemberei A gyomaendrődi Pálinkák titka a hely, a Hármas-Körös hordalékán termő gyümölcsök évszázadok alatt összehordott táptalajon fejlődnek , és a nemzedékről nemzedékre öröklődő gyümölcstermelő tapasztalat. Gyomaendrőd Békés-Megye egyik legnagyobb mezőgazdasági területtel rendelkező települése, így a gyomaendrődi pálinkák mind mennyiségben mind minőségben felveszik a versenyt más pálinkákkal. Nem hétköznapi dolog gyomaendrődi pálinkát készíteni. Alázat és önismeret is szükséges hozzá. A helyi főzdemesterek tartják életben a gyomaendrődi pálinkafőzés valódi hagyományát és annak jó hírét évek óta. Tudják, hogy munkájuk gyümölcse hosszú, türelemmel teli időszak után jut vissza a bérfőzetőkhöz. Minden pillanatban a minőség lebeg a szemük előtt és alázattal tisztelettel állítják elő a Hungarikumot. Folyamatosan képzik önmagukat . Munkájuk tisztelet az 1000 éves Magyarország , a Kárpát medence , a Magyar Nemzet előtt. Ők a gyomaendrődi szakemberek, ismerje meg röviden őket: Ignáczné Illés Erzsébet „Zsóka” , gazdasági vezető Csapatunk egyetlen női tagja nagy odaadással és körültekintéssel végzi a bérfőzetéssel kapcsolatos napi ügyek intézését . HR-es képzettsége révén kiváló kommunikációs képeségekkel rendelkezik. Emberekkel szeret és tud bánni. Szorgalma és precizitása minta lehet minden dolgos asszony számára. Három leány gyermeke – Csenge (2008) , Réka (2003) , Kata (2001) – és férje büszke munkájára. . Ignácz Tibor , Hungarikum Fanatic Alapvégzettségemet tekintve mezőgazdasági gépészmérnök vagyok. A gödöllői egyetem élelmiszeripari gépek tanszékén Dr. Várszegi Tibor egyetemi tanárnál írtam a diploma munkámat 1993-ban. ( nem most volt…) A témája egyedi volt: Vákumdesztillációs pálinka főző technológia tervezése. Sajnos a vákumos pálinkák nem terjedtek el Magyarországon ebben a szektorban így ez egy elméleti munka maradt. A diplomamegvédés óta tervezem hogy nyitok egy saját pálinka főzdét. Anyagi okok miatt azonban erre 18 évet kellett várni. 2010-ben a házi magánfőzdék megjelenésének ellenére belevágtam az üzletbe és eltökéltem magam a minőségi pálinka készítés irányába. Hiszem hogy csak azok az üzemek maradnak hosszú távon talpon akik minden tekintetben kiszolgálják bérfőzetőik igényét. A mi értékrendünk , prioritásaink a következőek: - prémium minőséget előállítani, ezért tanítjuk a cefrekészítés alapszabályait (a „liter” szemléletet meghagyjuk a szeszüzemeknek , szeszfőzdéknek...) - kölcsönös bizalom: minden bérfőzető felé el tudunk számolni főzéskor keletkezett adatokkal (alszesz mennyisége , szeszfoka , cefre mag nélküli mennyisége ,cefre maradék cukor tartalma, stb...) - korrekt ár , 850 HUF / liter pálinka + 3000 HUF / 5000 HUF fűtőanyagköltség (2013 május -tól) - gyors kiszolgálás , 2015-ben egy 400 liter-es főzősor üzembe állításával , napi 6.500 liter cerfe feldolgozására is képesek leszünk. Így minden cefrét szinte azonnal ki tudunk majd főzni megszűnik a több hónapos várakozási idő ! - Próbáljon ki bennünket és méltassuk együtt eredményeinket! - Hajrá Magyarország , hajrá Hungarikum! Ignácz, Tibor Hármas-Körös Pálinka Manufaktúra pálinkamester-szakmérnök MSc Budapesti Corvinus Egyetem