Pálinkahibák, eredetük, kezelési módjuk, a kezelés eredménye

Pálinkahibák, eredetük, kezelési módjuk, a kezelés eredménye

A héten (2014.07.22) kaptam egy felkérést egy kedves szarvasi bérfőzetőmtől aki a 2013-as évben bergeron barack pálinkát bérfőzetett de sajnos az utópárlatot ráéngedték a középpárlatra. a barackpálinka gyakorlatilag megsemminsült... ( 38 liter volt )
Ennek a hibának a kijavítására az újra desztillálást alakalmaztuk.
Igaz komoly pálinka veszteséget kellett elkönyvelnünk de utópárlat hibája többet nem lesz. Hogy milyen eredményt hozott az újra desztillálás a szarvasi szilvanapokon fogok értekezni a megbízómmal Pali bácsival. Az eredményt majd közölni fogom !
Fontos kérdés hogy a négyszer-i lepárlás milyen mértékben károsította az aroma komponenseket ???

Nagyon fontos hogy a bérfőzdébe kérdezzék meg mikor váltanak át utópárlatra, ha 40 foknál alacsonyabbat mondanak az gyanús...
Sajnos esetenként az utópárlattal állítják be a középpárlat (kb. 65 fok-os ) szeszfokát. Javaslatom hogy mondják meg nekik hogy 40-nél vágjanak és a beállítást meg kezelt vízzel végezzék el.
Ha nem így végzik váltsanak főzdét. ( mégis csak Önök a megbízók, nem ?!!!)